
Zaloguj się
+48 732 080 025
Pon - pt: 8:00 - 16:00
- Kategorie
- Producenci
Sous vide G21 Maestro, WiFi, 1200 W
Bezpłatny transport
Akcesoria
7l pojemnik do gotowania metodą Sous Vide, zapobiega parowaniu wody, pomaga lepiej utrzymać temperaturę i zapobiega niepożądanej utracie ciepła, pojemnik można myć w zmywarce. Poliwęglan, bezbarwny kolor.
bez VAT
z VAT
12l pojemnik do gotowania metodą Sous Vide, zapobiega parowaniu wody, pomaga lepiej utrzymać temperaturę i zapobiega niepożądanej utracie ciepła. Pojemnik wykonany z przezroczystego poliwęglanu.
bez VAT
z VAT
Sous-vide Cooler — uchwyt na woreczki z zawakowanymi składnikami i separator do gotowania sous-vide. Prosty i praktyczny dodatek do gotowania sous-vide, oddziela opakowania i przyspiesza przygotowywanie posiłków sous-vide.
bez VAT
z VAT
Pomoc do gotowania sous-vide - kulki izolacyjne G21, które zatrzymują ciepło w wodzie, podczas gotowania sous-vide. Dzięki temu przygotowywanie specjałów sous-vide jest jeszcze bardziej wydajne i ekonomiczne. 100 szt. w opakowaniu.
bez VAT
z VAT
Kompaktowa pakowarka próżniowa, z podwójną pompą do szybkiego i niezawodnego próżniowego zapakowania żywności. Podwójny zgrzew, uniwersalna do folii o szerokości do 28 cm.
bez VAT
z VAT
Bezpłatny transport
Pakowarka próżniowa z miejscem na folię i podwójną pompą do niezawodnego zamykania żywności. Funkcja marynowania, podwójne zgrzewanie, do folii o szerokości do 28 cm.
bez VAT
z VAT
Bezpłatny transport
Folia próżniowa w rolce, o szerokości 20 cm i długości 6 m, 2 rolki w opakowaniu. Folie uniwersalne do pakowarek G21 Onyx, G21 Nefrit i innych, do szerokości 28 cm. Do pakowania próżniowego, metodą sous-vide i wydłużania okresu przydatności do spożycia.
bez VAT
z VAT
Folia próżniowa w rolce, o szerokości 28 cm i długości 6 m, 2 rolki w opakowaniu. Folie uniwersalne do pakowarek G21 Onyx, G21 Nefrit i innych, do szerokości 28 cm. Do pakowania próżniowego, metodą sous-vide i wydłużania okresu przydatności do spożycia.
bez VAT
z VAT
Folia próżniowa - woreczki o wymiarach 20 x 30 cm, w opakowaniu po 100 szt. Praktyczne, uniwersalne zastosowanie w pakowarkach G21 Onyx, G21 Nefrit i innych do szerokości 28 cm. Do pakowania próżniowego metodą sous-vide i wydłużania okresu przydatności do
bez VAT
z VAT
Folia próżniowa - woreczki o wymiarach 28 x 40 cm, w opakowaniu po 100 szt. Praktyczne, uniwersalne zastosowanie w pakowarkach G21 Onyx, G21 Nefrit i innych do szerokości 28 cm. Do pakowania próżniowego metodą sous-vide i wydłużania okresu przydatności do
bez VAT
z VAT
Podobne produkty
Wydłużenie okresu przechowywania żywności i zachowanie świeżości, próżnia, chłodzenie i zamrażanie, korpus ze szkła borokrzemowego, pokrywa wolna od BPA, ustawianie daty, odporność na temperaturę -20 do +400 °C.
bez VAT
z VAT
Pompka próżniowa G21 przedłuża świeżość żywności, zestaw zawiera 3 słoiki próżniowe z pokrywkami. Automatyczne wyłączanie, szybkie odsysanie powietrza, możliwość stosowania różnych akcesoriów próżniowych, zasilanie bateryjne.
bez VAT
z VAT
Opis produktu
Zatapialny wolnowar G21 Maestro to prawdziwy mistrz gotowania próżniowego metodą sous-vide. Jest gotowy do codziennego, bezpiecznego użytkowania i dopracowany w najdrobniejszych szczegółach. Elegancki korpus składa się z dwóch części – części zanurzeniowej z wewnętrzną spiralą do gotowania oraz części górnej z elektroniką i okrągłym ekranem dotykowym. Aby bezpiecznie zawiesić kuchenkę sous-vide G21 Maestro na krawędzi naczynia do gotowania, wyposażyliśmy kuchenkę zanurzeniową w hak ze śrubą zaciskową.
Główne zalety
Zalety gotowania sous-vide
Wyświetlacz G21 Maestro
Na okrągłym ekranie dotykowym kuchenki sous-vide G21 Maestro możesz zobaczyć wybraną temperaturę oraz czas gotowania/czas pozostały do ??zakończenia wybranego programu. Wszystkim sterujesz za pomocą czterech touchpadów/przycisków lub za pomocą aplikacji mobilnej G21 Smart Home.
Aplikacja G21 Smart Home z przepisami na G21 Maestro
Aplikacja mobilna G21 Smart Home do obsługi sous-vide G21 Maestro dostępna jest w wersji na smartfony z systemem operacyjnym Android i iOS. Aplikacja i zawarte w niej przepisy są w języku czeskim, a instalacja jest absolutnie prosta — skanujesz kod QR z pudełka lub instrukcji obsługi G21 Maestro i możesz zacząć wybierać przepisy. Według wybranego przepisu wystarczy przygotować składniki i jednym kliknięciem potwierdzić start, a G21 Maestro zajmie się resztą.
Magia sterowania Wi-Fi – lunch będzie na stole, zanim wrócisz z pracy do domu
Dzięki przemyślanemu wykonaniu i zastosowaniu nowoczesnych technologii, zatapialna kuchenka sous-vide G21 Maestro wyposażona jest w najlepszą elektronikę i jest w stanie zadbać o przygotowanie potraw nawet wtedy, gdy jesteś poza domem.
Przykład: Odessane składniki wkładasz do garnka z wodą i wychodzisz do pracy lub na spacer. Po drodze wybierasz przepis na telefonie komórkowym i wysyłasz instrukcję do sous-vide G21 Maestro za pośrednictwem aplikacji. Po powrocie możesz rozłożyć talerze.
W domu i w restauracji
Inteligentna kuchenka próżniowa G21 Maestro może być używana zarówno do gotowania w domu, jak i do przygotowywania posiłków w restauracji. Nawet jeśli na to nie wygląda, powolne gotowanie oszczędza czas – może pracować nad wybranym przepisem, podczas gdy Ty zajmujesz się czymś innym. Nawet w nocy lub gdy jesteś poza domem. Gotowanie sous-vide przyzwyczaiło się już do stosowania nawet w restauracjach, które chcą uraczyć swoich gości tylko tym, co najlepsze – idealnie soczystymi stekami czy pachnącymi warzywami o pełnym smaku i maksimum składników odżywczych i witamin.
Każdy kucharz wie, że przygotowanie odpowiedniego steku wcale nie jest łatwe. Ale od teraz, dzięki sous-vide G21 Maestro, poradzi sobie z tym nawet początkujący!
Gotowanie metodą sous-vide stało się symbolem doskonałości. Dlaczego?
Przygotowywanie nawet pozornie prostych potraw, takich jak jajka na miękko czy stek, nie jest tak proste, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Dzięki metodzie sous-vide, czyli gotowaniu próżniowemu, będziesz w stanie przygotować pyszne dania, za które nawet w najlepszych restauracjach zapłacisz dużo więcej.
Niesamowicie soczysty stek - ugotowane w próżni mięso zachowa swoją wspaniałą naturalną konsystencję, a w środku będzie soczyste i delikatne. Następnie po prostu dokończ je na patelni według własnego gustu. Medium, rare, well done? Gotując metodą sous-vide, możesz mieć pewność, że steki będą odpowiednio wysmażone.
Z pewnością docenisz metodę sous-vide podczas przygotowywania dowolnego mięsa, czy to drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Nawet po przygotowaniu warzywa będą miały miękki i aromatyczny smak i zapach. Nie będziesz już musiał kroić jajka „na twardo” w plasterki, a owocowy deser przywoła Cię z powrotem do lata.
Co to jest gotowanie metodą sous-vide
Gotowanie próżniowe lub gotowanie sous-vide to powolne gotowanie w temperaturach niższych niż temperatura wrzenia. Składniki do przygotowania potraw metodą sous-vide są odkurzane w folii, dzięki czemu wszystkie zdrowe substancje, składniki odżywcze i witaminy oraz ich pełny smak i aromat zostaną zachowane i nie ulegną zniszczeniu pod wpływem wysokich temperatur.
W przypadku powolnego gotowania metodą sous-vide w przetworzonej żywności zachodzą jedynie minimalne zmiany, a jej maksymalnie naturalny smak pozostaje zachowany. Ponieważ surowiec przetwarzany jest w szczelnych i zamkniętych opakowaniach, nie dochodzi do przedostawania się do wody ani odparowywania lotnych substancji sensorycznych. Wiąże się z tym również niska utrata masy ciała. Temperatura jest niższa niż w przypadku innych preparatów kulinarnych, co skutkuje mniejszą degradacją składników odżywczych. Hermetyczne zamknięcie bez dostępu powietrza działa zapobiegawczo przed mikroorganizmami tlenowymi, które mogłyby zniszczyć żywność.
Ciekawostka: W 1974 roku szef kuchni George Pralus odkrył, że pakowanie foie gras w plastikową torebkę pomaga zachować pierwotny wygląd żywności, nie traci ona niepotrzebnie nadmiernej ilości składników odżywczych i ma lepszą strukturę. Następnie pracował w restauracji Troisgros (Pierre i Michel Troisgros) w Roanne we Francji, do której od tego czasu zaczęły napływać tłumy.
Francuscy szefowie kuchni zaczęli w pełni wykorzystywać gotowanie metodą sous-vide, stopniowo upowszechniając się w restauracjach Michelin gotowaniem próżniowym. Dziś dzięki kuchence sous-vide G21 Maestro i Ty możesz odkryć magię gotowania próżniowego i cieszyć się doskonale przygotowanym menu.
Specyfikacje
Właściwości fizyczne