0
Twój koszyk jest pusty.
Zaloguj się
+48 732 080 025
Pon - pt: 8:00 - 16:00
- Kategorie
- Producenci
Deska do krojenia G21, buk, 350 x 250 x 25 mm
Prostokątna deska do krojenia, o wymiarach 35 x 25 cm, wykonana jest z drewna bukowego i świetnie nadaje się do krojenia mięsa, warzyw i innych składników. Wyprodukowano w Czechach.
Producent
G21
Kod
635432
Numer części
G21PKRJ-BUK
VAT
23%
Twoja cena z VAT
97,99 zł z VAT
Twoja cena bez VAT
79,67 zł bez VAT
Dostępność
Dostępność w oddziałach
Gwarancja
24 Měsíce
Zamówienie
other
Numer magazynu 635432
Numer części G21PKRJ-BUK
EAN 8595627421533
Podobne produkty
Prostokątna, lita deska do krojenia, o wymiarach 40 x 30 x 6 cm, wykonana z drewna bukowego to idealne akcesorium do krojenia mięsa oraz warzyw i innych składników. Wyprodukowano w Czechach.
202,44 zł
bez VAT
249,00 zł
z VAT
Prostokątna deska do krojenia, serwowania, o wymiarach 30 x 20 cm, wykonana jest z drewna bukowego z rowkiem uniemożliwiającym spływanie soku z pokrojonego jedzenia na blat kuchenny. Wyprodukowano w Czechach.
57,72 zł
bez VAT
71,00 zł
z VAT
Opis produktu
Każdy dobry kucharz wie, że nie można obejść się bez wysokiej jakości deski do krojenia. Chociaż istnieją plastikowe, szklane lub ceramiczne deski do krojenia i serwowania, najlepszym materiałem na naprawdę dobrą deskę do krojenia jest drewno.
Drewniana deska do krojenia - najlepszy wybór do krojenia, siekania, szatkowania, tłuczenia i serwowania
Wspomniane już szklane lub plastikowe deski do krojenia są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, ale drewniana deska do krojenia nadal najlepiej nadaje się do krojenia i serwowania. Krojenie mięsa lub krojenie warzyw i twardych składników na drewnianej desce jest przyjemne, drewno nie tępi ostrzy noży. Deska do krojenia jest również bardziej praktyczna podczas tłuczenia mięsa młotkiem kuchennym.
Deska bukowa to pewny zakład
Drewniane deski są wykonane z różnych rodzajów drewna, a do produkcji deski G21 użyliśmy drewna bukowego, ze względu na jego wspaniałe właściwości. W przeciwieństwie do drewna dębowego, drewno bukowe nie posiada goryczy, która mogłaby przenosić się na żywność, ani nie brudzi i odbarwia się tak łatwo, jak np. jesion czy lipa. Deska bukowa jest neutralna smakowo, twarda i trwała oraz odpowiednio gęsta.
Jak dbać o drewniane deski do krojenia?
Aby zachować drewnianą deskę jak najdłużej, nie myj jej w zmywarce ani nie myj detergentami. Przy odpowiedniej pielęgnacji będziesz mieć drewnianą deskę w idealnym stanie, nawet bez użycia środków chemicznych. Wystarczy opłukać deskę i pozostawić do wyschnięcia po każdym użyciu, deskę można też umyć sokiem z cytryny lub octem. Deskę drewnianą warto co jakiś czas posmarować olejem roślinnym lub mineralnym, aby drewno nie wysychało.
WSKAZÓWKA: Możesz namoczyć drewnianą deskę przed pokrojeniem krwawego mięsa. Krew i sok z mięsa nie wsiąkają tak łatwo w drewno.
Główne zalety
Specyfikacja