0
Twój koszyk jest pusty.
Zaloguj się
+48 732 080 025
Pon - pt: 8:00 - 16:00
- Kategorie
- Producenci
Wok żeliwny G21 do grilla
Wok grillowy Premium wykonany z litego żeliwa, średnica 24 cm, wysokość 8 cm, dwa żeliwne uchwyty.
Producent
G21
Kod
6353983
Numer części
G21PGLW-24
VAT
23%
Twoja cena z VAT
89,00 zł z VAT
Twoja cena bez VAT
72,36 zł bez VAT
Dostępność
Dostępność w oddziałach
Gwarancja konsumencka
24 Měsíce
Inna gwarancja
24 Měsíce
Zamówienie
other
Numer magazynu 6353983
Numer części G21PGLW-24
EAN 8595627425869
Opis produktu
Pomnóż swoją radość z doskonałego grilla - grilluj na żeliwnych naczyniach. Patelnia grillowa typu wok wykonana z wysokiej jakości żeliwa doskonale rozprowadza i zatrzymuje ciepło. Żeliwna patelnia grillowa typu wok jest już rozpalona i gotowa do użycia, więc nie trzeba przeprowadzać pierwszego rozpalania (tzw. sezonowania). Odkryj magię grillowania na żeliwie i ciesz się wszystkimi jego zaletami.
Główne zalety
Magia grillowania na żeliwie
Koneserzy i prawdziwi mistrzowie grillowania nie pozwalają na grillowanie z żeliwa. Mięsa i inne potrawy przygotowywane na surowym żeliwie mają niepowtarzalny smak i aromat. W połączeniu ze starannym przygotowaniem i wysokiej jakości składnikami dania grillowane na żeliwnej patelni mają bogatszy i bardziej złożony smak. Naczynia żeliwne są zatem chętnie wybierane przez miłośników dobrego jedzenia na całym świecie.
Przypalanie lub przyprawianie
Rzeczy wysokiej jakości zasługują na opiekę wysokiej jakości. Otrzymasz wok G21 już wypalony, więc możesz go od razu użyć. Podczas wypalania powierzchnia patelni wok zyskuje specjalną warstwę nieprzywierającą, która chroni żeliwo przed rdzą, zapewnia właściwości nieprzywierające patelni i podnosi smak przygotowywanej potrawy.
Następne spalenie po czasie zależy od Ciebie. To nic skomplikowanego, nie martw się. Patelnię woka posmaruj olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym lub arachidowym. Na patelnię woka wysmaruj olej ręcznikiem papierowym, a następnie włóż wok do piekarnika nagrzanego do 200° i piecz przez co najmniej 1 godzinę.
Przyprawa tworzy w ten sposób twardą powłokę ochronną na patelni wok. Podgrzany tłuszcz wiąże się z metalem ze sobą w procesie zwanym polimeryzacją, podczas którego tłuszcz przekształca się w tworzywo sztuczne. Po nałożeniu wystarczającej ilości tworzy się twarda patyna, która chroni metal i ma właściwości zapobiegające przywieraniu.
Im częściej korzystasz z patelni wok, tym lepszy smak otrzymasz
Najłatwiejszym sposobem właściwej pielęgnacji patelni wok i poprawienia jej właściwości jest jej użytkowanie. Za każdym razem, gdy grillujesz stek, smażysz warzywa, a może pieczesz ciasto, dodajesz na patelnię warstwy ugotowanego tłuszczu i oleju. Są one stale wypalane i poprawiają warstwę ochronną. Przy użytkowaniu i odpowiedniej pielęgnacji wok zyskuje niepowtarzalną powierzchnię.
Po użyciu umyj patelnię gorącą wodą, wyczyść bambusową szczoteczką i wytrzyj do sucha.
Specyfikacje
Zawartość pakietu