0
Twój koszyk jest pusty.
Zaloguj się
+48 732 080 025
Pon - pt: 8:00 - 16:00
- Kategorie
- Producenci
Grill G21 Oregon Black, 100 cm
Solidny stalowy grill z planchą, specjalne wykończenie zapewniające długą żywotność, średnica pierścienia 100 cm, wysokość grilla 100,5 cm, schowek na drewno, podwójny płaszcz. Pokrywa grilla i akcesoria w zestawie.
Producent
G21
Kod
63903212
Numer części
COG-MON-BL100
VAT
23%
Twoja cena z VAT
5 399,00 zł z VAT
Twoja cena bez VAT
4 389,43 zł bez VAT
Dostępność
Dostępność w oddziałach
Gwarancja
24 Měsíce
Zamówienie
other
Numer magazynu 63903212
Numer części COG-MON-BL100
EAN 8595627427474
Opis produktu
Najwyższy poziom grillowania możesz osiągnąć dzięki masywnemu grillowi G21 Oregon. Grill z dwoma rusztami, ogromna powierzchnia grillowania (plancha) ok średnica 100 cm, z podwójną obudową paleniska i zadaszoną przestrzenią do przechowywania przygotowanego drewna do grillowania, wykonany jest z wysokiej jakości stali węglowej. Dzięki zastosowanemu materiałowi i grubości płyt grill ma ponadstandardową żywotność i przy odpowiedniej pielęgnacji będzie Ci dobrze służył przez dziesięciolecia. Przygotuj się na niezwykłe przeżycia dzięki temu wyjątkowemu i niezwykle atrakcyjnemu grillowi, łączącemu elegancję, ponadczasowość, trwałość i niepowtarzalny styl z surowo pięknym wyglądem.
Główne zalety
Jakie są zalety stali węglowej?
Grill wykonany w całości ze stali węglowej zapewnia doskonałą przewodność cieplną, wysoką wytrzymałość, odporność na wysokie temperatury i naturalną nieprzywierającą powierzchnię. Idealnie nadaje się do wymagającego grillowania i długotrwałego użytkowania. Prawidłowo konserwowany ten atrakcyjny i trwały grill jest nie tylko mocny, ale także estetycznym dodatkiem do Twojej kuchni lub ogrodu na świeżym powietrzu.
Grill premium z planchą pierścieniową
Grill na drewno G21 został zaprojektowany tak, aby grillowanie na nim było jak najbardziej efektywne. W dolnej części grilla znajduje się zadaszone miejsce do przechowywania drewnianych polan.
Górna część grilla składa się z kominka z wysuwaną popielniczką a dominującym elementem grilla jest ogromna powierzchnia grillowa – plancha o grubości 1 cm z lekkim nachyleniem w kierunku środka.
Dzięki temu zapewnione jest równomierne rozprowadzenie i zatrzymanie ciepła, skuteczne odprowadzanie nadmiaru płynów i tłuszczów oraz łatwość konserwacji i czyszczenia. Cechy te poprawiają ogólną funkcjonalność grilla, zwiększają jakość gotowania oraz bezpieczeństwo i higienę podczas użytkowania.
Duża zaleta – więcej stref grzewczych i podwyższony ruszt
Częścią wyposażenia grilla są dwa ruszty grillowe ze stali węglowej. Możesz umieścić jedną bezpośrednio na planchy i grillować na środku grilla na najwyższym ogniu nad kuchenką.
Jeśli chcesz grillować na łagodniejszej temperaturze, zamiast rusztu podstawowego włóż ruszt podwyższony, którego powierzchnia grillowania znajduje się 14,5 cm nad paleniskiem. Aby uniknąć ryzyka poparzenia podczas przenoszenia gorących rusztów, w zestawie dołączyliśmy podnośniki rusztu.
Plancha pozwala na kolejny podział stref grzewczych, dzięki czemu można jednocześnie przygotowywać dania wymagające różnych temperatur i jednocześnie grillować warzywa, steki, ryby i sery. Dodatkowo wszystkie dania będą pyszne, soczyste, z cudownie chrupiącą wierzchnią warstwą i pełne bogatego smaku.
Grill w Oregon Grill – imponujące widowisko
Dzięki swojej konstrukcji, solidności, wysokiej jakości materiałom i atrakcyjnemu wzornictwu grille ze stali węglowej zaliczają się do grilli premium, a grillowanie na nich należy już do najwyższego poziomu. Nadają się do dużych firm i restauracji, do przygotowywania bankietów oraz różnych uroczystości i wesel.
Na dużym miejscu do grillowania można przygotować poczęstunek dla kilkudziesięciu osób jednocześnie. Zaangażuj znajomych w grillowanie, przygotujcie wspólnie ulubione przysmaki, cieszcie się pięknymi chwilami pełnymi zabawy i rozmów. Plancha sprawdzi się także jako stół bankietowy. Grill Oregon zasługuje na podziw wszystkich obecnych i z pewnością wzbudzi zazdrość u niektórych.
Tip na grillowanie, minimalna konserwacja i łatwe czyszczenie
Do grillowania używaj dobrze wysuszonych kłód drewnianych, najlepiej bukowych lub jesionowych, o maksymalnej wilgotności 20%. Ułóż je na palenisku tak, aby kora była skierowana na zewnątrz, a dym mógł łatwo uciekać.
Dużą zaletą grilla jest jego trwałość i długa żywotność, którą można osiągnąć stosując się do zaleceń zawartych w instrukcji. Po każdym grillowaniu należy opróżnić popiół z wysuwanej popielniczki, oczyścić planchę z ewentualnych osadów i od czasu do czasu posmarować ją oliwą lub innym olejem roślinnym.
Zalecenie: Przed pierwszym grillowaniem dokładnie przeczytaj załączoną instrukcję grilla i postępuj zgodnie z zawartymi w niej instrukcjami.
Uwaga: Grill jest wysyłany na palecie.
Specyfikacje
Zawartość pakietu