0
Twój koszyk jest pusty.
Zaloguj się
+48 732 080 025
Pon - pt: 8:00 - 16:00
- Kategorie
- Producenci
Sous vide G21 Trofeo 1200 W
Inteligentne urządzenie do gotowania próżniowego G21 Trofeo o mocy 1200 W może być używane zarówno do gotowania w domu, jak i w restauracjach. Powolne gotowanie oszczędza czas - działa, gdy robisz coś innego. Nawet przez noc, gdy jesteś poza domem.
Producent
G21
Kod
600912
Numer części
G21SV1200TR
VAT
23%
Twoja cena z VAT
449,00 zł z VAT
Twoja cena bez VAT
365,04 zł bez VAT
Dostępność
Dostępność w oddziałach
Gwarancja
24 Měsíce
Zamówienie
other
Numer magazynu 600912
Numer części G21SV1200TR
EAN 8595627425142
Opis produktu
Znurzenniowy wolnowar G21 Trofeo o mocy 1200 W to prawdziwy mistrz gotowania próżniowego sous-vide. Jest przygotowany do bezpiecznego codziennego użytku i dopracowany w najdrobniejszych szczegółach. Elegancki korpus składa się z dwóch części – części zanurzeniowej z wewnętrzną cewką do gotowania oraz części górnej z elektroniką i okrągłym ekranem dotykowym. Aby bezpiecznie zawiesić kuchenkę sous-vide G21 Trofeo na krawędzi naczynia do gotowania, wyposażyliśmy ją w przesuwany klips mocujący.
Główne zalety
W domu i w restauracji
Inteligentnego urządzenia do gotowania próżniowego G21 Trofeo możesz używać zarówno do gotowania w domu, jak i do przygotowywania posiłków w restauracji. Choć na to nie wygląda, powolne gotowanie oszczędza czas – działa, gdy robisz coś innego. Nawet w nocy lub gdy jesteś poza domem. Restauracje, które chcą uraczyć swoich gości tylko tym, co najlepsze, nauczyły się już gotowania metodą sous-vide – idealnie soczystych steków czy pachnących warzyw o pełnym smaku i maksimum składników odżywczych i witamin.
Gotowanie metodą sous-vide stało się symbolem doskonałości. Dlaczego?
Przygotowywanie nawet pozornie prostych potraw, takich jak jajka na miękko czy stek, nie jest tak proste, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Dzięki metodzie sous-vide, czyli gotowaniu próżniowemu, będziesz w stanie przygotować delikatne dania, za które zapłacisz dużo więcej nawet w najlepszych restauracjach.
Niesamowicie soczysty stek - mięso ugotowane w próżni zachowuje wspaniałą naturalną konsystencję, będzie soczyste i delikatne w środku. Następnie po prostu dokończ je na patelni według własnego gustu. Medium, rare, well done? Gotując metodą sous-vide, możesz mieć pewność, że steki będą odpowiednio wysmażone.
Docenisz metodę sous-vide podczas przygotowywania dowolnego mięsa, czy to drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Nawet po przygotowaniu warzywa będą miały miękki i aromatyczny smak i zapach. Nie będziesz już musiał kroić ugotowanych „do kości” jajek, a owocowy deser przywróci Ci lato.
Co to jest gotowanie sous-vide
Gotowanie próżniowe lub gotowanie sous-vide to powolne gotowanie w temperaturach niższych niż temperatura wrzenia. Surowce do przygotowywania potraw metodą sous-vide zamykane są próżniowo w folii, dzięki czemu wszystkie zdrowe substancje, składniki odżywcze i witaminy, a także ich pełny smak i aromat zostają zachowane i nie zniszczone przez wysokie temperatury.
W przypadku powolnego gotowania sous-vide zmiany w przetworzonej żywności są minimalne, a jej maksymalnie naturalny smak pozostaje zachowany. Ponieważ surowiec przetwarzany jest w szczelnych i zamkniętych opakowaniach, nie dochodzi do przedostawania się do nich wody ani odparowywania lotnych substancji sensorycznych. Z tym wiąże się również niska utrata masy. Temperatura jest niższa niż w przypadku innych preparatów kulinarnych, co skutkuje mniejszą degradacją składników odżywczych. Hermetyczne zamknięcie bez dostępu powietrza działa jako zapobieganie mikroorganizmom tlenowym, które mogłyby zniszczyć żywność.
Specyfikacje
Zawartość pakietu